Kenn Lending - "From Roots to Fruits" -

et musikforedrag

Torsdag d. 28. oktober kl 19.30                     

Det er i spidsen for sit super funky blues band, at Kenn Lending er bedst kendt.

 

Men i mange år har han også dyrket sin “one man blues”, på landets mere intime musiksteder. Som solist har Kenn Lending efterhånden udviklet sin helt egen stil, hvor han lader de blå toner fra hans guitar og poesien i sangene fra Mississippi’s plantager, “heale” det fremmødte publikums sårede hjerter – hvis de skulle have brug for dét.


“From Roots to Fruits”

En rejse i sort amerikansk musik og kultur, fortalt af Kenn Lending.

 

Kenn trækker på en erfaring, der er et resultat af en livslang fascination af sort amerikansk musik med Blues og Jazz som udgangspunkt. En fascination, der sendte ham ud på en musikalsk rejse, han aldrig selv havde turdet drømme om. En rejse, der kulminerede i 14 års samarbejde med den legendariske bluesmand og barrelhouse pianist, Champion Jack Dupree, fra 1978 til Dupree’s død i 1992. Champion Jack Dupree, der blev født 1909 i New Orleans, var en legende i sort amerikansk blueshistorie.

 

Duoen spillede over 1.000 koncerter i 35 lande og stater, og kan høres sammen på op imod 20 albums. Det dybe venskab der opstod imellem dem, resulterede i at Kenn fik overleveret “arven” fra Jack. Den “arv” som er blevet overleveret fra generation til generation, siden de første slaver ankom til USA.

 

Samarbejdet medførte også andre venskaber og samarbejder med nogle af bluesmusikkens store mestre. Kenn har således optrådt og/eller indspillet med Memphis Slim, Louisiana Red, Luther Allison, Aron Burton, Lillian Boutté, Janice Harrington og mange andre. Et af amerikansk rockhistories helt store legender “The Band”, har også haft bud efter den danske guitarist. Kenn kan således høres på deres album fra 1996 “High On The Hog”.

 

Kenn vil prøve at forklare og anskueliggøre sammenhængen imellem de forskellige afroamerikanske musikstilarter, og deres fælles rod i dét vestafrikanske tone/rytmesprog, som slaverne havde med til Amerika. En musikform der, siden slaveriets ophævelse, har levet og udviklet sig videre i form af blues, gospel, soul, funk, reggae, hip hop etc.

 

Hvad er det, der får musik til at lyde “sort”? Svarene ligger i de århundreder gamle hemmeligheder, som de afrikanske grioter og de amerikanske “musicianers” bar på.

 

Fortællingen bliver i rigt mål garneret med Kenn’s egen fortolkning af The Blues, på guitar og vokal.

INFORMATION

PRIS MEDLEM

150 kr.


PRIS IKKE MEDLEM

175 kr.


TIDSPUNKT

Torsdag d. 28. oktober kl. 19.30


STED:

Kulturhotellet

Hovedgaden 10,  8410 Rønde

Se på kort


KONTAKT:
tlf.: 28 49 14 35
mir@musikiroende.dk